Herní dopoledne, znovu u Jendy

27.10.2010 14:15

Kolegové hráči (Adam, Ludvíček a Legoš) se sešli něco před devátou hodinou ranní. Vyslovili přání zahrát si Osadníky z Katanu s Městy a Rytíři. Bohužel se u nás předělávaly balkóny a proto jsme byli vyhnáni na nepohodlné místo. To ale nejspíš nikomu nevadilo.
průběh hry: Jelikož Míra pokládal poslední, zbylo mu nejlepší možné místo pro město. Založil svou strategii na těžbě papíru (zisku zelených akčních karet). Bohužel se mu smůla po celou hru lepila na paty. Jenda založil strategii na stavbě rytířů, a ta se osvědčila. Po dvou kolech měl už čtyři rytíře, a pomalu střádal body za zachránce Katanu. Ke konci byl čtyřnásobným zachráncem = 4 body. K mému překvapení hra uběhla velmi rychle. Adam paběrkoval, skončil se čtyřmi body a jediné co jsme od něj slyšeli bylo: "Mně? Nejslabšímu hráči?". Ludvíček hrál velice zákeřně a jakmile dostal možnost uškodit, udělal to. K ničemu mu to však nebylo a skončil s nějakými 5 body. Jak už bylo řečeno, Legoš měl smůlu, a proto nahrál pouhých 6 bodů. Jendu nikdo neohrožoval, a proto si došel pro vítězství s 12 body.

Potom si chtěl Míra zajezdit Rally :-). Vyhověli jsme mu, nastavili realné poškození a jelo se. Nejdál dojel Ludvíček když ujel skvělých 200 metrů :-D.

 

V pátek se hraní opakovalo. Dorazili všichni co tu byli minule kromě Adama. Opět se chtěli hrát Osadníci + Města a Rytíři. Do hraní se přidala i osoba XYZ, jejíž identita nesmí být zveřejněna. Tentokrát to bylo strašlivě vyrovnané, už od začátku. Všichni dosáhli pěti bodů, a pak: asi hodinu nikdo nic neudělal, akorát se přemýšlelo, jak někomu co nejlépe uškodit pomocí akčních karet. Nejvíce oškubán z toho vyšel Jenda, když z původních čísel u města 9,10,8 se stalo 8,3,11...
Potom osoba XYZ udělala nejdelší cestu, Míra postavil metropoli a David postavil 4 města + metropoli a byl konec.

Potom se opět hrálo Rally na PC, kterého se však osoba XYZ nezůčastnila. Tentokrát Jenda s Davidem dojeli do cíle, Jenda však bez převodovky, bez brzd, bez půlky karoserie a s vařícím motorem. David jel velice opatrně, a tak dojel akorát s přehřátým motorem :-)

 

By Jenda